ШОКОЛАДОВО ЛАТЕ

Необходими продукти:

  • Кафе
  • 250 мл студено прясно мляко
  • 50г черен, млечен или бял шоколад, според предпочитанията ви

Подготовка:

  • Пригответе кафето, за предпочитане от прясно смляно кафе.
  • Изсипете 250 мл студено прясно мляко в капучинатора.
  • Включете функцията за разпенване на мляко.
  • Кафето и млякото би трябвало да станат готови за почти едно и също време.
  • На дъното на избраната от вас чаша наредете парчета шоколад (черен, млечен, бял, с лешник и т.н.).
  • Изсипете разпененото мляко директно върху шоколадовите парченца в чашата.
  • Оставете пяната от прясното мляко да отпочине за около 30 сек., след което добавете кафето в чашата.
  • За да смесите добре различните аромати, разбъркайте добре сместа с лъжичка.